Limo BG push-to-call
Мероприятия се изпълняват 24/7

Интересни факти за лимузините

интересни факти за лимузините

Лимузините са красив стереотип 

Има много интересни факти за лимузините, които са ни неизвестни. Виждали сме безброй лимузини по филмите. Луксозни, скандални, черни, бели, искрящи. Тази кола винаги е била символ на успех, просперитет и красота.

Наемаме лимузина, за да направим впечатление. Но и за да си подарим едно незабравимо преживяване. Кои са обаче нези интересни факти, които не знаем за тях?

Ще изброим няколко интересни факти за лимузините

Освен традиционният стереотип, свързан с луска и блясъка, лимузината е много повече. Има доста интересни факти, които не знаем за това впечатляващо возило. Да видим кои са те.

  1. Името идва от френски.

Лимузин е традиционно наметало, което жителите на град Лимузен носят. То ги предпазва от лошите метеорологични условия. Дълго и черно, то визуално напомня превозното средство.

  1. Лимузината е предпочитана от много музиканти.

Много музиканти и музикални състави залагат на лимузината. Нейната впечатляваща външност я прави особено бляскава и запомняща се. Никоя група не остава незабелязана, когато пристигне в лимузина. Пристигането в подобно каскадно возило предизвиква фурор сред феновете. Неизбежно е.

  1. Има различни видове.

Първоначално, думата „лимузина“ не се е изпозлвала за конкретния вид кола. Думата е служела да се обозначат определени качества. Като просторността и уединението. До ден днешен това са основни характеристики на лимузината. С времето, думата започва да се използва само за определен вид коли. Те могат да бъдат традиционни и екзтични. Традиционните имат изчистен, класически вид.

Най-често биват черни или бели. Екзотичните лимузини имат всякакви цветове. Също така, те биват всякакви модели. Спортни коли, филмови модели, с нетрадиционно отварящи се врати. Изборът е огромен.

  1. Първите коли с климатик.

Лимузината е първото превозно средство, което имало климатизация. Логично е, че луксът и комфортът вървят ръка за ръка. Лимузината е първата кола, която освен уединение и лукс, предлагала на пътниците и климатик.

  1. Лимузината не е марка.

Много хора си мислят, че лимузината е марка кола. Всъщност, тя е лускозен модел, който се предлага от много производители. Това, което е прави уникална, са нейните характеристики. Тя е по-просторна от повечето коли. Също така, тя предлага ценно уединение на пътниците.

За разлика от другите коли, тя има и преграда между шофьора и пътниците. Тези нейни удобства, заедно с вида й, я правят синоним на класа, лукс и блясък.

Последни публикации

интересни факти за лимузините

Интересни факти за лимузините

Лимузините са красив стереотип  Има много интересни факти за лимузините, които са ни неизвестни. Виждали сме безброй лимузини по филмите. Луксозни, скандални, черни, бели, искрящи. Тази кола винаги е била символ на успех, просперитет и красота. Наемаме лимузина, за да направим впечатление. Но и за да си подарим едно незабравимо преживяване. Кои са обаче нези […]

Вижте повече
Лимузини под наем limo.bg

Поводи за наемане на лимузина под наем

Романтична среща или Ваша празнична дата с лимузини под наем За да направите срещата необичайна и интересна, можете да поръчате лимузини под наем и да превърнете срещата в красиво изживяване. Тъй като лимузината е оборудвана с минибар, можете да отпиете шампанско по пътя. Момичето със сигурност ще оцени такава необичайна  среща. Абитуриентско парти. Това се […]

Вижте повече
Лимузина под наем

Какви са преимуществата на наемането на лимузина под наем

Лимузина под наем е луксозен автомобил, който разполага с всичко необходимо за комфортнo усещане и удобно придвижване от една точка до друга. Удобни, кожени седалки, климатроник, богато заредени мини-барчета, оригинално осветление, микрофони за караоке – всички тези, а може би и още други екстри ще Ви позволят да се насладите на комфорт и забавление по […]

Вижте повече